Passa al contingut principal

Saint Louis Gateway Arch, en Missouri

El Gateway Arch es un monumento de 192 metros (tanto de altura como de ancho) en St. Louis, Missouri, construido entre los años 1963 y 1965. Tiene la forma de un arco de catenaria.

a. Britanny Moore

Un arco de catenaria es la forma geométrica natural que adquiere una cadena al colgarla sujetada por los extremos, dejando que caiga por su propio peso. En arquitectura, el arco de catenaria invertido es la forma mas óptima para un arco, ya que así solamente debe aguantar su propio peso. De esta manera solo debe aplicarse la cantidad de material estrictamente necesaria, sin necesidad de contrafuertes u otros elementos de soporte.

Encontramos ejemplos de este tipo de arco en la arquitectura de Antoni Gaudí.

b. Mª del Mar Gasch Illescas
c. Enric Cruz Lopez

En la construcción del Arco de Saint Louis se tenían que unir 142 piezas de 3,65 m de largo, en forma de triángulo. Cada pata del arco se construyó separadamente uniéndose arriba del todo con una clave de bóveda.

d. Autoria desconocida

La estructura está mayoritariamente vacía por dentro, permitiendo que haya un sistema de tramo instalado dentro de la estructura que permite a los visitantes conocer su interior y subir hasta el vértice y admirar las vistas.

e. Autoria desconocida
Cada sección triangular tenia una doble pared: exterior de acero inoxidable e interior de acero no aleado. Las uniones de acero no aleado se realizaron mediante el proceso MMA con electrodos revestidos de bajo contenido en hidrógeno. Las uniones de acero inoxidable se soldaron mediante el proceso MIG mientras que las uniones disimilares se realizaron mediante el proceso de soldeo por resistencia por puntos para garantizar que las piezas no se deformarán.

f. Autoria desconocida

g. Intricate explorer


FUENTES:

Para el texto:
Para las fotografias:





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Història de la Soldadura: Origen de l'arc elèctric.

L'origen de l'arc elèctric i de l'elèctrode revestit: La primera versió havia estat creada el 1801 per Sir Humphrey Davy, demostrant l’arc entre dos elèctrodes de carboni fent servir una bateria. El 1881, Auguste De Méritens, a França, va ser el primer a utilitzar l' escalfor generada per un arc elèctric a través d'elèctrodes de carboni per unir plaques de plom de les bateries d'emmagatzematge. Nikolai N. Benardos amb Stanislaw Olszewski van aconseguir el 1885 una patent britànica d'aquest procés i més tard una d'estatunidenca. Benardos es limitava a la soldadura per arc amb elèctrode de carboni, però també va soldar ferro i plom . L'inconvenient era que els elèctrodes es consumien molt ràpidament. El 1907 Oscar Kjellberg va patentar l'elèctrode revestit. Fins aleshores els elèctrodes eren vares senzilles d'acer molt suaus que al refredar-se es convertien en un metall fràgil . Kjellberg va recobrir els elèctrodes amb una pasta de pols i agl...

Qui som, què fem, com i amb qui.

L’ITCS és una entitat de formació aprovada per l’IIW (International Institute of Welding) per la impartició dels cursos teòrico-pràctics d’Enginyer, Tècnic, Especialista i Encarregat Internacional de Soldadura. El certificat d’acreditació corresponent a l’ITCS com a centre de formació aprovat respon a la designació ATB-ES-024. Aquests cursos amb reconeixement europeu i internacional permeten formar i certificar adequadament els coneixements del personal responsable de les activitats de soldadura i les seves tecnologies afins. La formació mínima ha estat establerta en diferents nivells i la titulació està reconeguda obligatòriament per totes les organitzacions acreditades a la EWF i l’IIW (més de 50 organitzacions a nivell mundial). Tots els cursos convocats [CAST] ITCS es una entidad de formación aprobada por IIW (International Institute of Welding) para la impartición de los cursos teórico-prácticos de INGENIERO, TÉCNICO, ESPECIALISTA y ENCARGADO INTERNACIONAL DE SOLDADURA. El certifi...

Què fem | FORMACIÓ I ENTRENAMENT | #ITCSserveis

  Oferim diverses formacions en formats que s'adapten a les necessitats del contingut de cadascuna d'elles, així com a les de l'empresa que l'encarrega si s'escau.  Per dur-los a terme col·laborem estretament amb centres d'ensenyament, laboratoris, tallers i professorat que es complementen amb l' aula de l'ITCS  i els nostres tècnics, així com l'equip administratiu, secretaria i comunicació. A més, en el cas dels cursos internacionals i europeus (IWE/IWT, IWS/IWP, EAB, EAS), amb la Federació Europea de Soldadura (EWF), i l'Associació Espanyola de Soldadura(CESOL). Tant presencial, com online o semipresencial, a l'ITCS ens esforcem en tenir una oferta amplia i variada on trobis la formació que necessites. Actualment tenim més de 15 cursos  programats per especialitzar-te i millorar la teva expertesa en soldadura. Tots els cursos que oferim són per personal de soldadura amb més de tres anys d'experiència que volen créixer en el món laboral ...