Passa al contingut principal

Història de la Soldadura: Origen de l'arc elèctric.

L'origen de l'arc elèctric i de l'elèctrode revestit:


La primera versió havia estat creada el 1801 per Sir Humphrey Davy, demostrant l’arc entre dos elèctrodes de carboni fent servir una bateria.

El 1881, Auguste De Méritens, a França, va ser el primer a utilitzar l'escalfor generada per un arc elèctric a través d'elèctrodes de carboni per unir plaques de plom de les bateries d'emmagatzematge.

Nikolai N. Benardos amb Stanislaw Olszewski van aconseguir el 1885 una patent britànica d'aquest procés i més tard una d'estatunidenca.

Benardos es limitava a la soldadura per arc amb elèctrode de carboni, però també va soldar ferro i plom. L'inconvenient era que els elèctrodes es consumien molt ràpidament.


El 1907 Oscar Kjellberg va patentar l'elèctrode revestit. Fins aleshores els elèctrodes eren vares senzilles d'acer molt suaus que al refredar-se es convertien en un metall fràgil.

Kjellberg va recobrir els elèctrodes amb una pasta de pols i aglomerant que en fondre's forma una escòria protectora, impedint l'accés de l'aire al bany de metall fos. Gràcies a la protecció de l'escòria fosa el refredament de la soldadura es fa més lentament, evitant tensions internes.

Fonts: ingemecanica.com; wikipedia.org;

Imatges: grupmav.es; sites.google.com/site/procesosdemanufacturaetitc/; jmcprl.net/, @areametalurgia (web), https://weldguru.com/welding-history/, https://doctorwelding.com/



El origen del arco eléctrico y del electrodo revestido:


La primera versión fue creada el 1801 por Sir Humphry Davy, demostrando el arco entre dos electrodos de carbono usando una batería.

En 1881, Auguste de Méritens, en Francia, fue el primero en utilizar calor generado por un arco eléctrico a través de electrodos de carbono para unir places de plomo de las baterías de almacenaje.

Nikolai N. Benardos con Stansilaw Olszewski consiguieron el 1885 una patente británica de este proceso y más tarde una estadounidense.

Benardos se limitaba a la soldadura por arco con electrodo de carbono, pero también soldó hierro y plomo. El inconveniente era que los electrodos se consumían muy rápidamente.

En 1907 Oscar Kjellberg patentó el electrodo revestido. Hasta entonces los electrodos eran varas sencillas de acero muy suaves que al enfriarse se convierten en un metal frágil.

Kjellberg recubrió los electrodos con una pasta de polvo y aglomerante que en fundirse forma una escoria protectora, impidiendo el acceso del aire al baño de metal fundido. Gracias a la protección de la escoria fundida el enfriamiento de la soldadura se hace más lentamente, evitando tensiones internas.

Fonts: ingemecanica.com; wikipedia.org;

Imatges: grupmav.es; sites.google.com/site/procesosdemanufacturaetitc/; jmcprl.net/, @areametalurgia (web), https://weldguru.com/welding-history/https://doctorwelding.com/










Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Els formadors

Els formadors dels nostres cursos són enginyers i tècnics amb anys d'experiència demostrada en el sector. Professionals amb qui tenim el plaer de treballar conjuntament per oferir-te la millor formació possible. En modalitat online, semipresencial o presencial. Clica aquí  per accedir a informació de tots els cursos de què disposem. [CAST] Los formadores de nuestros cursos son ingenieros y técnicos con años de experiencia demostrada en el sector. Profesionales con quien tenemos el placer de trabajar conjuntamente para ofrecerte la mejor formación posible. En modalidad online, semipresencial o presencial. Clica aquí para acceder a la información de todos los cursos de los cuales disponemos.

Saint Louis Gateway Arch, en Missouri

El Gateway Arch es un monumento de 192 metros (tanto de altura como de ancho) en St. Louis, Missouri, construido entre los años 1963 y 1965. Tiene la forma de un arco de catenaria. a. Britanny Moore Un arco de catenaria es la forma geométrica natural que adquiere una cadena al colgarla sujetada por los extremos, dejando que caiga por su propio peso. En arquitectura, el arco de catenaria invertido es la forma mas óptima para un arco, ya que así solamente debe aguantar su propio peso. De esta manera solo debe aplicarse la cantidad de material estrictamente necesaria, sin necesidad de contrafuertes u otros elementos de soporte. Encontramos ejemplos de este tipo de arco en la arquitectura de Antoni Gaudí. b. Mª del Mar Gasch Illescas c. Enric Cruz Lopez En la construcción del Arco de Saint Louis se tenían que unir 142 piezas de 3,65 m de largo, en forma de triángulo. Cada pata del arco se construyó separadamente uniéndose arriba del todo con una clave de bóveda. d. Autoria desconocida La e

Què fem | FORMACIÓ I ENTRENAMENT | #ITCSserveis

  Oferim diverses formacions en formats que s'adapten a les necessitats del contingut de cadascuna d'elles, així com a les de l'empresa que l'encarrega si s'escau.  Per dur-los a terme col·laborem estretament amb centres d'ensenyament, laboratoris, tallers i professorat que es complementen amb l' aula de l'ITCS  i els nostres tècnics, així com l'equip administratiu, secretaria i comunicació. A més, en el cas dels cursos internacionals i europeus (IWE/IWT, IWS/IWP, EAB, EAS), amb la Federació Europea de Soldadura (EWF), i l'Associació Espanyola de Soldadura(CESOL). Tant presencial, com online o semipresencial, a l'ITCS ens esforcem en tenir una oferta amplia i variada on trobis la formació que necessites. Actualment tenim més de 15 cursos  programats per especialitzar-te i millorar la teva expertesa en soldadura. Tots els cursos que oferim són per personal de soldadura amb més de tres anys d'experiència que volen créixer en el món laboral